14 C
Craiova
miercuri, 1 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateVâlcea: Sedii de poliţie amenajate în magazii

Vâlcea: Sedii de poliţie amenajate în magazii

În judeţul Vâlcea, mai multe sedii de poliţie de la ţară sunt amenajate în clădiri dărăpănate, primite şi acelea din mila primăriilor. Poliţiştii lucrează în încăperi care cu greu pot fi numite birouri şi merg la toaletă prin vecini.

Poliţiştii din Lăcusteni veghează la liniştea publică dintr-o clădire care pe vremuri a fost sediu CAP. Clădirea se află lângă o fermă de porci şi stă exact în drumul cirezilor. Biroul poliţiştilor are 11 metri pătraţi. Nu are apă şi canalizare, dar au noroc cu primarul, care lasă poliţiştii să folosească grupul sanitar din sediul primăriei.

În comuna Ghioroiu, sediul poliţiei e tot într-o magazie. Uşa este închisă, dar există un avizier care vorbeşte de tot felul de legi. Localnicii râd şi ei de un aşa sediu, iar unul dintre ei chiar a spus că până şi stâna sa este mai frumoasă.

În tot judeţul Vâlcea există şase astfel de sedii improvizate în diverse magazii. Dar nu sunt şanse prea mari să se facă reparaţii, pentru că anul acesta în judeţul Vâlcea nu s-a alocat nici un ban pentru amenajarea posturilor de poliţie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS